Haza szolgálata: A GYÓGYÍTÓ HAGYMA.

Szeretettel köszöntelek a MILITARY KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 227 db
  • Videók - 581 db
  • Blogbejegyzések - 152 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 7 db

Üdvözlettel,

MILITARY KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a MILITARY KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 227 db
  • Videók - 581 db
  • Blogbejegyzések - 152 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 7 db

Üdvözlettel,

MILITARY KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a MILITARY KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 227 db
  • Videók - 581 db
  • Blogbejegyzések - 152 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 7 db

Üdvözlettel,

MILITARY KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a MILITARY KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 227 db
  • Videók - 581 db
  • Blogbejegyzések - 152 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 7 db

Üdvözlettel,

MILITARY KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

  A HAGYMA

      ;1919-ben, amikor az influenzajárvány megölt több millió embert
     (valószínű az USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott,
      hogy megpróbáljon segíteni a járvány megállításában.

       Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki
egészséges.

      A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a
     szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg
      a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust.
      Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát, így tartva a
      családot egészségesen.

       A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az
       alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő
       évben több edényben hagymát helyezett el különböző helyre a fodrász
       helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai
       közül.

       - Egy másik eset: Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét
       végét levágta, majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa
       nyelét beleállította egy vázába és a beteg paciens mellé helyezte az
       éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója
       is kipróbálta ilyen esetben a hagymát, és utána jobban érezte magát.

       A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!

       Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is
       másnap veszélyes.

       A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy
       éjszaka is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák
       toxinjai miatt: gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okoz
       (nem okozhat!)

       A romlott majonézes hagymás krumpli sem a majonéztől romlott!





       A vöröshagyma áldásos hatásáról

       A vöröshagyma botanikailag a liliomfélék családjába tartozik.
Az étkezési
       vöröshagyma számos fajtája megtalálható a piacokon és üzletekben. A
       vöröshagyma igen sok értékes ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: a
       kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium, vas, réz, cink mellett
       megtalálható benne a B1, B2. B3, B5, B6 , C vitamin valamint folsav és
       biotin is. Már az ókori görög és római történetírók is feljegyezték
       használatát, de a vikingek körében is igen kedvelt konyhakerti növénynek
       számított.

       Paracelsus azt mondta róla: "A hagyma olyan értékes, mint egy
egész patika".
       Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat
a nyelőcső, a
       gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros
megbetegedéseitől. A nyers
       hagyma hatóanyagai hatásosak lehetnek a szemölcs, tyúkszem, a hajhullás
       gyógyításában valamint a bélflóra zavaraival, és emésztési problémákkal
       szemben is.

      Hagymareceptek

       A friss hagyma kiváló és olcsó téli vitaminforrás, bár kevesen
szeretik a
       nyers hagymát. A következő receptek segíthetnek abban, hogy
"dugjuk el" ezt
       az egészséges zöldséget ételeinkben.

       Májkrémes hagymasaláta

       Két kemény tojást apróra feldarabolunk, egy fej hagymát igen apróra
       felkockázunk. Egy doboz jó minőségű májkrémet elkeverünk
diónyi vajjal, majd
       hozzá adjuk a hagymát és a kockára vágott keménytojást, majd ezt is
       elkeverjük. Amennyiben szükséges sózzuk, borsozzuk. Pirítóssal,
       uborkaszeletekkel kiváló vacsora, zsúrkenyérszeletekre
helyezve vendégváró
       finomság, sörkorcsolya.

       Hagymás töltött tojás

       10 tojást keményre főzünk, kettévágunk, a sárgájukat óvatosan
kiszedjük a
       fél tojásokból, a tojásfehérjéket félretesszük. A sárgáját villával
       összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, jól
kinyomkodva,
       és villával összetörve, igen apróra vágott hagymát, diónyi
vajat, kevés sót,
       borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól kenhető sűrű masszát
       kapjunk, valamint egy fél evőkanál tejfölt. A keveréket simára
keverjük majd
       a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon úgy helyezzük el a tojásokat,
       hogy a domború felük legyen felül. A maradék sárga tölteléket 1,5 dl
       tejföllel elkeverjük és díszítésképpen a töltött tojásokra
öntjük. Hűtőben
       jól lehűtjük, hidegen tálaljuk.

       Kedvenc hússaláta

       Majonézt ízlés szerint tejföllel elkeverünk, sóval, borssal, kevés
       piros arannyal ízesítünk. Ebbe belekeverünk apróra vágott sonka, sajt,
       paradicsom szeleteket és az igen apróra vágott hagymát.
Lehűtve pirítóssal,
       vagy zsúrkenyérrel tálaljuk.

       Hagymás csirkesaláta

       Sült csirkecombot lehűtve apróra szeletelünk. Sóval, borssal ízesített
       majonézes tejfölös dresszinget készítünk, majd beletesszük az
apróra vágott
       hagymát, a csirkehúst, és apróra felszeletelt, vagy
felkarikázott savanyú
       uborkát. Lehűtve, pirítóssal tálaljuk.

       Rántott hagyma

       Egy nagy hagymát két-három karikára vágunk. Lényeges, hogy a szeletek
       vastagok legyenek. Ezt lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva
       bebundázzuk, majd forró olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük.
       Tejföllel, friss kenyérrel tálalva kiváló eledel.

 

 

 

 

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu